Petřínský pohár

náhled souboruRekordní účast provázela letošní devátý ročník amatérské soutěže v aerobiku Petřinský pohár, který se konal v březnu ve sportovní hale základní školy Petřiny Jih.

V jednotlivých kategoriích se postupně představily na dvě stovky závodnic. „Největší radost mám z účasti nejmladších dětí, pro které je soutěž často spíš takovým seznámením s pohybem na hudbu. Těší mne, že si ve VIP kategorii zacvičila i řada maminek, “ říká pořadatelka a zakladatelka soutěže Katka Černá. Petřinský pohár od doby svého založení stále čistě amatérskou soutěží, do které se mohou přihlásit všechny děti z Prahy 6. Předcvičují jim však známí a zkušení lektoři aerobiku, kteří také jejich výkony pečlivě hodnotí. Soutěž během celého dne provázel velký zájem diváků, pro které byl připraven pestrý doprovodný program.

Mezi jednotlivými soutěžemi vystoupily nejrůznější soubory. Představily se oddíly mažoretek, teakwonda i taneční soubory. Divácky atraktivní byly skoky na trampolíně. Soutěž v aerobiku se každoročně koná s podporou MČ Prahy 6.