Koupaliště Petynka láká sympatickým vstupným

náhled souboruKoupaliště Petynka otevřelo brány prvním návštěvníkům v letošní sezóně. Ti mohli projít novou letní pokladnou a vybírat z předplatného podle nově sestaveného a zjednodušeného ceníku. I letos mají zvýhodněný vstup senioři a rodiny s dětmi.

Areál koupaliště prošel před zahájením sezóny řadou úprav. Novinkou je právě dokončená letní pokladna, která nabízí komfortnější a kapacitnější vstup na koupaliště. „Je vybavena novými turnikety i motorovou brankou. Přístup na koupaliště se tím zjednoduší zejména hendikepovaným a rodičům s kočárky,“ říká František Petřík, obchodní manažer společnosti Sneo, která koupaliště provozuje. Šatnové skříňky, které se nově přesunuly do suterénu budovy, mají bezpečnostní systém a díky novým čipovým vstupenkám snadnější manipulaci.

Velkou novinkou letošního roku je zjednodušený ceník. Dospělý návštěvník zaplatí za celodenní pobyt v areálu 150 korun, od 15 hod. pak 120 korun. Děti do 140 cm 80 a od 15 hod. 70 korun. Senioři od 70 let, kteří se prokáží platným průkazem, ve všední dny na koupališti neplatí, o víkendech pak symbolické vstupné 50 korun.

Koupaliště zachovalo možnost zakoupení rodinné vstupenky. Rodič s dítětem například od 15 hodin zaplatí stejnou cenu jako za celodenní vstup pro dospělého, za každé další dítě připlatí 30 korun.

Kdo nemá možnost strávit na koupališti celý den, může nově využít hodinové vstupné. Podmínkou je zakoupení čipové vstupenky nebo její zapůjčení na vratnou zálohu 150 korun a zakoupení kreditu s minimálním vkladem 100 korun. Jedna hodina na koupališti pak dospělého přijde na 50 korun, dítě na 40 korun. Jak čipové, tak papírové vstupenky slouží také k odchodu z koupaliště, v případě ztráty musí návštěvník znovu uhradit vstup na koupaliště.

Pro pravidelné návštěvníky je k dispozici nový systém předplatného, který nabízí slevu od 10 do 20% z ceny vstupného. Výše slevy se odvíjí od částky vložené do předplacené čipové vstupenky. Kredit je platný 12 měsíců a nevyčerpanou částku lze dobitím nového kreditu na další rok opět obnovit.

Majitelům starých čipů z loňského roku je nabízena možnost bezplatné výměny za nový čip, a to do 30. 6. Podmínkou výměny je vložení kreditu ve výši 100 korun.

V květnu je areál koupaliště otevřen od 9 do 20 hodin, od června do poloviny srpna od 7 do 21 hodin. Teplota by díky vyhřívání měla dosahovat 24OC. „Naší snahou je teplotu vody udržet minimálně na slibované hodnotě, bohužel pokud přijdou ranní mrazy, může i teplota vody mírně poklesnout,“ říká František Petřík. Kromě koupání mohou návštěvníci využít hřiště na beachvoleybal, stoly na ping pong, pro nejmenší je v areálu dětské hřiště. 



Poslední úpravy. Od května budou návštěvníci procházet novou letní pokladnou.