Noví majitelé bytů se již starají o vlastní dům

náhled souboruPouhý rok od rozhodnutí zastupitelstva o spuštění další vlny prodejů více než devíti set obecních bytů změnil první z domů svého majitele. Místo městské části jej spravuje společenství vlastníků bytových jednotek složené z majitelů bytů. 

Nájemci bytů v domě v ulici Na Petynce se všichni do jednoho rozhodli využít nabídku městské části a byty od Prahy 6 koupili za cenu znaleckého posudku sníženou o slevu poskytnutou městskou částí. Nyní již jako majitelé bytů založili společenství vlastníků a sešli se na první ustavující schůzi. Na ní byli přítomni i zástupci společnosti Sneo, která poskytuje poradenství. „Městská část prostřednictvím dceřiné společnosti Sneo poskytuje konzultace i asistenci při zakládání společenství vlastníků. Vzhledem k zájmu o koupi bytů lze očekávat, že ustavujících schůzí bude přibývat,“ říká místostarosta Štěpán Stupčuk, odpovědný za bytovou oblast.

Zastupitelé na svém dubnovém jednání schválili další část bytů k prodeji oprávněným nájemcům. V současné době je v procesu převodu do osobního vlastnictví více než stovka bytů.