Obyvatelé Petřin chtějí více místa na parkování

náhled souboruZástupci městské části v čele se starostkou Marií Kousalíkovou se v dubnu setkali s občany Petřin, aby s nimi téměř dvě hodiny diskutovali o jejich postřezích, podnětech i problémech. Přednáškový sál Ústavu makromolekulární chemie byl zaplněn do posledního místa. 

Podstatnou část setkání zabraly otázky spojené se stavbou metra a budoucí podobou okolí stanice Petřiny. Zástupci společnosti Metrostav seznámili veřejnost s trasou metra a budoucí podobou jednotlivých stanic.

Lidé prezentovali své obavy z přílivu aut ze středních Čech. Očekávají, že u budoucí stanice metra bude parkovat mnohem více aut než dosud. Dožadovali se proto zavedení parkovacích zón, stavby parkovacího domu nebo zřízení jiných parkovacích ploch. Někteří navrhovali zřídit parkoviště i na úkor zeleně. Řešil se i úbytek parkovacích míst spojených se stavbou vestibulu v sousedství obchodního domu. Na dotazy ohledně parkování odpovídal místostarosta Jan Záruba, který souhlasil s tím, že je nutné hledat řešení ještě před zprovozněním prodloužení metra. K tomu by mělo dojít na konci roku 2014.

Lidé se zajímali i o pokračující revitalizaci petřinského sídliště. Městská část po dohodě s obyvateli postupně upravuje vnitrobloky a okolí domů tak, aby prostor odpovídal jejich potřebám.

Lidé se také seznámili s budoucí podobou vestibulu stanice Petřiny.