Otec a syn vystavují fotografie v Písecké bráně

náhled souboruProstory Písecké brány vyplňují fotografie předních českých fotografů z Prahy 6 Jana Zatorskeho a jeho syna Jana Zátorského.

Jejich unikátní snímky s osobitým pohledem na svět a vůbec lidské dění jsou na umělecké scéně vysoce ceněny. Výstavu si veřejnost může zdarma prohlédnout až do 23. května.

Společná výstava současně představuje tvorbu fotografů Lidových novin a Mladé fronty Dnes. Návštěvníkům se otevírá zajímavé srovnání dvou přístupů a dvou různých oblastí fotografie. Jan Zatorsky (1957) je v současné době vedoucím fotografického oddělení LN, je držitelem mnoha ocenění Czech Press Photo. Na výstavě v Písecké bráně představuje svou volnou tvorbu, pro niž je charakteristická hravost a vtip. Aranžuje leckdy překvapivá setkání fotografovaných objektů – ve vystaveném cyklu Kabinetní portréty například umístil exponáty z přírodopisného kabinetu do živé přírody.

Jan Zátorský (1980) se dříve věnoval hlavně reportážní fotografii. V Písecké bráně vystavuje invenčně pojaté portréty, které vytvořil pro čtvrteční magazín MF Dnes.

Vernisáže, která zahájila celou výstavu, se zúčastnil i  šéfredaktor LN Dalibor Balšínek a starostka Prahy 6 Marie Kousalíková, která nad výstavou převzala záštitu.