Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Rada hlavního města předvedla neuvěřitelný veletoč, když zatrhla rozšíření parkovacích zón. Co pro jejich zavedení teď můžete udělat? Pro seniory přichystala radnice speciální akci „Šmejdi“, o co konkrétně půjde? Ve čtvrtek 9. května chystáte přejmenování ZŠ Interbrigády na Antonína Čermáka, proč?

Rada hlavního města předvedla neuvěřitelný veletoč, když zatrhla rozšíření parkovacích zón. Co pro jejich zavedení teď můžete udělat?

Určité varianty, jak parkování v některých místech vyhradit pro rezidenty už máme, stále ale ještě jednáme i s ostatními radnicemi, které na zóny také marně čekají. Rozhodnutí Rady hlavního města je naprosto skandální, cítíme se být podvedeni, protože nám město v předchozích letech zóny slibovalo. Praha 6 investovala od roku 2004 přes 5 milionů korun do studií na zavedení zón a výsledkem je smetení projektu ze stolu. Občané Prahy 6 jsou plnohodnotnými obyvateli hlavního města a Rada by měla hájit i jejich zájmy. Chtěla jsem 25. dubna na zastupitelstvu hlavního města ústně interpelovat radní. Právě když jsem se měla dostat ke slovu, vystoupit jsem nemohla. Program zastupitelstva totiž vyhradil na ústní interpelace čas od 12.30 do 13.15 hod. Přestože interpelace začaly o několik minut později, zastupitelstvo si pohlídalo, aby skončily přesně, tedy ve chvíli, kdy jsem se jako starostka Prahy 6 dostala k mikrofonu. Nakonec jsem musela interpelaci podat písemně. Jakmile budeme mít odpověď, zveřejníme ji na webu.

Pro seniory přichystala radnice speciální akci „Šmejdi“, o co konkrétně půjde?

Dokument autorky Silvie Dymákové popisující někdy až otřesné praktiky prodejců na předváděcích akcích zaznamenává po celé zemi obrovský ohlas. Proto se během května připojíme k vyhlášené „Petici proti šmejdům“. Tu lze celý měsíc podepisovat ve vestibulu radnice. Speciální projekci dokumentu Šmejdi i za účasti autorky chystáme už na červen.

Ve čtvrtek 9. května chystáte přejmenování ZŠ Interbrigády na Antonína Čermáka, proč?

Právě 9. května si celý svět připomíná 140. výročí narození slavného českého rodáka – starosty amerického Chicaga Antonína Čermáka.  Chicago je partnerské město Městské části Praha 6. V den 140. výročí Čermákova narození Praha 6 uctí jeho život a památku. Kromě dalších významných hostů se slavnostního aktu zúčastní vnuk Antonína Čermáka, pan Anton Kerner a Jeho Excelence pan Norman L. Eisen, velvyslanec USA v České republice.