V Dejvicích vzniká The Blox a nový park

náhled souboruV sousedství hotelu Diplomat vyroste kancelářská budova. Součástí stavby bude i nový park, který nabídne místo pro odpočinek a po dokončení bude sloužit veřejnosti. 

Společnost bpd development zahájila výstavbu administrativní budovy v těsné blízkosti stanice metra Dejvická, v sousedství hotelu Diplomat. Jde o první etapu stavby nového administrativního centra Downtown Dejvice s názvem The Blox. Budova nabídne 16 tisíc metrů čtverečních moderních kanceláří. S dokončením se počítá na konci příštího roku.

Každé podlaží budovy The Blox zaujímá plochu kolem 2500 metrů čtverečních. Hlavní vstup orientovaný na Evropskou třídu a boční vstup z přilehlého parku propojí prostorná hala doplněná o kavárnu. Na ni naváže restaurace s venkovní terasou. Ve třech patrech suterénu objektu bude umístěno 225 parkovacích míst.

Půlhektarový park přiléhající k objektu projde revitalizací a na základě požadavků radnice budou jeho součástí vodní prvky i dětské hřiště. Po skončení stavby bude předán Městské části Praha 6.

Stavba vyrůstá na obecním pozemku, který má investor pronajatý na 70 let. O pronájmu rozhodli zastupitelé již před šesti lety. Nájemce platí do obecní pokladny pět milionů korun ročně, po kolaudaci stavby se částka zvýší na 8,6 milionu korun. Podle platného územního plánu je pozemek, který se nalézá v místě bývalé úřednické kolonie, určený k zástavbě.

Začátek stavby provázelo kácení dřevin dle platného povolení. Za 28 stromů, které musely ustoupit stavbě, se investor zavázal vysadit 30 nových stromů vedle nově postavené budovy a další ve Střešovicích.