ZŠ Červený vrch má zrekonstruované hřiště

náhled souboruNově zrekonstruované školní hřiště při základní škole Červený vrch prošlo hned po uvedení do provozu zatěžkávací zkouškou v podobě okresního kola sportovní soutěže Odznak Všestrannosti Olympijských vítězů.

Slavnostního otevření hřiště a zahájení soutěže se zúčastnili slavní sportovci z Prahy 6. Nechyběl wimbledonský vítěz Jan Kodeš, olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda, mistr světa Imrich Bugár a jeden ze zakladatelů soutěže OVOV a olympijský vítěz v desetiboji Robert Změlík. Ti všichni popřáli dětem hodně osobních rekordů na novém sportovišti i fair play hru.

Za rekonstrukci 12 let starého hřiště Praha 6 zaplatila 1,8 milionu korun, multifunkční hřiště má nový povrch oplocení i basketbalové koše. V dalších měsících se budou otevírat další zrekonstruovaná hřiště při ZŠ Petřiny sever, Petřiny jih a Pod Marjánkou. „Hřiště opravujeme nejen pro žáky škol, ale doufám, že je brzy nabídneme k využití veřejnosti, a to pod vedením lektorů FTVS,“ nastiňuje nový projekt radní pro školství Ondřej Balatka. 

Žáci z Červeného vrchu vytvořili při slavnostním otevření zrekonstruovaného hřiště svými těly logo školy.