Čtyři školy mají zmodernizovaná hřiště, pro děti i veřejnost

náhled souboruDalší tři základní školy v Praze 6 mají zrekonstruovaná školní hřiště.

 Po slavnostním otevření opraveného hřiště při ZŠ Červený vrch, kterého se zúčastnily legendy světového sportu Jan Kodeš, Robert Změlík nebo Imrich Bugár, si mohly na zrekonstruovaném hřišti zasportovat i děti ze základní školy Petřiny-jih. Vyzkoušet si nový povrch na víceúčelovém hřišti přišli známý lyžařský akrobat Aleš Valenta a atletka Denisa Rosolová. 

Další hřiště, která prošla na jaře modernizací, jsou při základní škole Pod Marjánkou a Petřiny-sever. Na všech hřištích byl vyměněn povrch, došlo k opravám oplocení a hřiště dostala nové koše na basketbal, nové brány i sítě, a na petřínských základních školách i střídačky. Hřiště při základní škole Petřiny-sever nově splňuje parametry pro malou kopanou a je na něm položena umělá tráva třetí generace. Kompletní rekonstrukce čtyř sportovišť vyšla městskou část na necelých osm milionů korun.

Venkovní hřiště slouží nejen k výuce tělesné výchovy a organizované zájmové činnosti, ale ve vyhrazených hodinách jsou zdarma přístupné veřejnosti. „V současné době pracujeme na rozpisu, jak by se hřiště mohla naplno využívat. Právě s přicházejícím létem, kdy chce být každý co nejvíce venku, jsou otevřená hřiště pro občany výbornou možností, jak si zasportovat," řekl Balatka. Hřiště si lze v rámci doplňkové činnosti škol i pronajmout. Časový rozvrh má každá škola stanoven provozním řádem.

Svoje síly si děti na zrekonstruovaném hřišti mohly poměřit třeba s atletkou Denisou Rosolovou, která se jeho otevření zúčastnila spolu s Alešem Valentou.