Domov Eliška bude konečně sloužit seniorům

náhled souboruNový domov seniorů Eliška v Břevnově po více než roce od své dostavby konečně přivítá první obyvatele. Změnou zřizovací listiny, kterou provedlo a schválilo pražské zastupitelstvo, tak v podstatě došlo k předání objektu vedení domova a seniorům do užívání.

„Změnou zřizovací listiny se změnilo sídlo Domova pro seniory Elišky Purkyňové z Šolínovy do Cvičebné ulice. Nový objekt tak zanedlouho nahradí budovu v Dejvicích,“ říká ředitelka Domova Eva Kalhousová.

„Jsem velmi ráda, že hlavní město naplnilo to, co mělo být již před lety a že končí nejistota seniorů, kteří se mají v dohledné době stěhovat z již nevyhovujícího Domova seniorů v Šolínově ulici do nového zařízení," řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Stěhování proběhne poté, co se Domov dovybaví zařízením nutným pro každodenní fungování, tedy pračkami na prádlo, sušičkami, žaluziemi, myčkami nádobí. „Nyní přebíráme budovu, řešíme některé technické nedostatky, přebíráme vybavení včetně nábytku, a se zřizovatelem, kterým je hlavní město, řešíme dovybavení budovy,“ uvedla ředitelka s tím, že senioři by měli být přestěhováni do začátku prázdnin.

„Bude to náročná situace nejen pro personál, ale hlavně pro naše obyvatele. Budeme se snažit maximálně odbourat stres z přesunu a adaptace na nové prostředí,“ dodává.

Do nového Domova pro seniory Eliška se z Šolínovy ulice přestěhuje všech 160 stávajících klientů. Dalších 40 míst, která nový domov nabízí, se během podzimu postupně obsadí dle pořadníku. Informace o podávání žádostí o pobytovou službu lze nalézt na www.dsepurkynove.cz.

Nová moderní budova v Břevnově umožní Domovu rozšířit služby. „Plánujeme rozšířit nabídku denního stacionáře. Větší prostory také hodláme využít pro pořádání společných kulturních akcí pro veřejnost, především ve spolupráci se sousední školou, případně i dalšími školami v Praze 6,“ vysvětluje Kalhousová. Po krátké pauze bude Domov také znovu vařit pro veřejnost.