Dospělí i děti malovali křídami a vytvořili rekord

náhled souboruPraha 6 se může pyšnit novým rekordem. V květnu byla několikanásobně překonána velikost nejrozměrnější kresby křídami na veřejné ploše. V obchodním centru Šestka vznikly křídové obrázky na ploše více než dva tisíce čtverečních metrů.

Na Šestce se už od pátku činily desítky dětí z mateřských a základních škol z Prahy 6. Na jejich práci navázaly den poté stovky návštěvníků centra. Konečná bilance je tak úctyhodných 2275,6 čtverečných metrů plochy vybarvených křídami, jak to sečetla a potvrdila agentura Dobrý den.

Cestu za novým rekordem nepokazil ani déšť, který se na Prahu snesl z pátku na sobotu. Pořadatelé z OC Šestka díky tomu mohli barvami rozehrát i krytý prostor v garážích. V sobotu v poledne, kdy již nad Prahou 6 svítilo sluníčko, tak malí i velcí kreslíři pracovali souběžně na dvou plochách. A odpoledne mohl být vyhlášen rekord, který zůstane zapsaný v knize rekordů a kuriozit. Dosavadním rekordmanem byly České Budějovice, u nichž Pelhřimovská agentura Dobrý den udávala 507,6 m2.