Nová výstava Popmusea hýří kresleným vtipem

náhled souboruVe své nové výstavě se Popmuseum v KC Kaštan vydává na málo probádaná území kreslených vtipů a karikatur na téma populární hudby.

První souborná výstava na toto téma představuje kreslené vtipy, které vycházely v dobových hudebních (ale nejen hudebních) časopisech. A ačkoli „nic není starší než včerejší noviny“, mezi pamětníky si některé klasické kusy vydobyly takřka kultovní status a dodnes bývají hojně citovány.

Autoři výstavy propátrali dobová periodika a kolekci nejvypečenějších kousků představují v expozici v KC Kaštan na Břevnově. Výstava pokrývá období od poloviny 60. let minulého století až na začátek nového tisíciletí a mj. ukazuje, jak si některé vtipy žily vlastním životem a proměňovaly se v „letu let“. Na výstavě lze najít vtipy a karikatury od Vladimíra Renčína, Dušana Pálky, Vladimíra Jiránka, Jana Vyčítala, Michala Hrdého, Zdeňka Hofmana a dalších známých i zapomenutých autorů. Součástí výstavy je tématická projekce o českých kreslířích. Výstava trvá do 28. září. Otevřeno středa a sobota 14–18 hod. a kdykoli po předchozí dohodě. Info: www.popmuseum.cz, 605 369 286, 776 141 531–2.

Ivan Mládek s kreslířem Jiřím Slívou při vernisáži výstavy.