Radní debatovali s obyvateli Střešovic

Převážně o dopravě se hovořilo na květnovém setkání představitelů radnice s občany, tentokrát ze Střešovic.

Lidé řešili zejména silný provoz ve Střešovické ulici, který narostl vzhledem k omezením na Evropské třídě. V úseku, kde přechází děti ke škole Norbertov, požadovali zřízení semaforu a přisvětlení přechodu. Jak uvedl místostarosta Jan Záruba, také Praha 6 požadovala podobná opatření, nedostala však souhlasné stanovisko ani policie, ani správce komunikací, kterým je TSK. Občané společně s vedením radnice proto uvažovali o sepsání petice, kterou by podpořili svůj požadavek.

Lidé si zároveň stěžovali na vysokou rychlost, kterou auta projíždějí v ulici Ve Střešovičkách a Na Petynce. Řidiči trasu využívají pro nájezd do Strahovského tunelu. Místostarosta Jan Záruba oznámil, že v ulici bude na týden umístěn přenosný radar, situace se vyhodnotí a podle toho se bude uvažovat o bezpečnostních opatřeních.

Obyvatelé Střešovic upozornili na problém bývalé usedlosti Malovanka, která je soukromým majetkem a je v dezolátním stavu. U usedlosti se scházejí bezdomovci a strážníci městské policie přislíbili častější kontroly objektu. Zástupci městské policie se též zaměří na noční kontroly objektu centrální budovy na Ořechovce, kde podle místních obyvatel podniky nedodržují noční klid a provoz ruší okolí.