Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Je to už měsíc, kdy se Praha 6 připojila k Petici proti „šmejdům“. Kolik lidí ji už podepsalo a co dalšího v této akci radnice chystá? Tunel Blanka má být otevřen v dubnu 2014, nehrozí po změnách ve vedení města prodlení?

Je to už měsíc, kdy se Praha 6 připojila k Petici proti „šmejdům“. Kolik lidí ji už podepsalo a co dalšího v této akci radnice chystá?

Zájem občanů Prahy 6 podpořit petici je obrovský. Na radnici se na podpisových arších nasbíraly už stovky podpisů. Všechny je předáme už v sobotu 8. června 2013 autorce dokumentu Šmejdi – Silvii Dymákové.

Právě na 8. června přichystala radnice ve spolupráci s Kontem bariéry speciální „Fresh senior festival senzačních seniorů“ v Písecké bráně. Připraveny budou dvě scény – venkovní pro představení a koncerty, vnitřní pro zajímavé přednášky.

Ve čtyři hodiny odpoledne začíná uvnitř Písecké brány projekce dokumentu „Šmejdi“. Vstup je pro seniory zdarma. Počet míst na jednu projekci je podle organizátorů zhruba 150. Jsem si jistá, že tím, co lidé uvidí, budou naprosto otřeseni. A proto jsme hned po filmu připravili odbornou besedu „Jak nespadnout do pasti“ se zástupci sdružení dTEST a České obchodní inspekce. Program celé akce je na webu Prahy 6.

Praha 6 vedle toho také uspořádá už vyhlášené zájezdy pro seniory, kdy za symbolický poplatek můžou jet na zajímavá místa v Česku. Právě těmito zájezdy chceme zprostředkovat seniorům opravdové potěšení a zážitky, kde nemusí mít strach, že je někdo bude lákat do pastí, dluhů a často obtížně řešitelných starostí. Zájezdy začnou v září a budou do prosince. Konkrétní informace, jak a kde se senioři budou moct hlásit, zveřejníme už v zářijové Šestce.

Tunel Blanka má být otevřen v dubnu 2014, nehrozí po změnách ve vedení města prodlení?

Vedení pražské TOP 09 v uplynulých hodinách veřejně prohlašuje, že kvůli údajným vysokým dluhům hlavního města bude muset „zatáhnout ruční brzdu“. Naprosto odmítám, že by tím po jakési úpravě a analýze smluv mělo dojít k zastavení stavby tunelu Blanka.

Takováto diktatura hlavního města je naprosto nepřijatelná! Stejně tak již šest let trvající naděje a utrpení spojené se stavbou tunelu u občanů Prahy 6 a ostatních stavbou dotčených městských částí. Požadujeme po pražské TOP 09 okamžitou a veřejně deklarovanou záruku, že tunel Blanka bude otevřen ve schváleném termínu na jaře 2014.