Světová plochodrážní špička si to rozdala na Markétě

náhled souboruSkvělá sportovní atmosféra a nadšení fanoušků plochodrážního sportu provázely květnový závod světového poháru Mitas Grand Prix České republiky na Markétě.

Z nich vyšel jako vítěz mladý britský závodník Tai Woffinden. Od starostky Marie Kousalíkové převzal pohár pro nejlepšího jezdce závodu a připsal své první vítězství v Grand Prix v kariéře.

Mladý Brit jen v jediné ze svých sedmi jízd podlehl též skvěle jedoucímu Emilu Sajfutdinovovi. Toho ve velkém finále a cestou za třetím vítězstvím v řadě zastavilo vyloučení po najetí do pásky. Do cíle závodu nakonec dojeli jen dva jezdci. Za vítězným Woffindenem překvapivě skončil polský závodník Krzysztof Kasprzak. Hrdinou dne byl i Dán Nicki Pedersen, který do závodu nastoupil se zlomenou rukou s cílem připsat si na konto pár bodů šampionátu. Nakonec zůstal ve hře o celkový triumf, v poslední jízdě však upadl. Závod nevyšel českým jezdcům. Aleš Dryml skončil patnáctý. Josef Franc, který jel na divokou kartu, si připsal ještě o bod méně a patřila mu šestnáctá pozice.



Starostka Marie Kousalíková, která nad závodem převzala záštitu, losovala pořadí jezdců. Závodníky navštívila i v depu. Na fotografii s americkým závodníkem, dvojnásobným mistrem světa Gregem Hancockem, který se jako jediný zúčastnil všech ročníků SGP od jejího vzniku v roce 1995.