20. společenský večer Prahy 6 pomáhal potřebným

náhled souboruJubilejní dvacátý Společenský večer Prahy 6 byl ve znamení pomoci občanům šesté městské části postižených následky povodně. Radnice v rámci večera uspořádala povodňovou sbírku. Partnerem večera byla už tradičně nadace Konto BARIÉRY, která pomáhá hendikepovaným.

„Poté, co Sedlec a Podbabu zaplavila voda, jsem zvažovala, že poprvé v historii společenský večer zruším. Pak ale přišla možnost uspořádat v rámci večera veřejnou sbírku ve prospěch obyvatel Prahy 6,“ řekla starostka Marie Kousalíková.

Stejně jako v předchozích letech se ve spolupráci s Kontem BARIÉRY konala dražba uměleckých děl, jejíž výtěžek půjde na pomoc osmnáctileté Anně Krátké, studentce Gymnázia Jana Keplera. V roce 2011 měla autonehodu. I přes péči lékařů a pobyt v rehabilitačním centru nedokáže hý­bat nohama od kotníků dolů. Na kratší vzdálenosti se pohybuje s berlemi, ale na delší vzdálenosti používá invalidní vozík. Příspěvek nadace použije na zakoupení automobilu.

Celkem se podařilo vybrat 138 tisíc korun na podporu Nadace Konto Ba­riéry a také přes 400 tisíc korun na pomoc lidem zasažených povodněmi.

V historii společenských večerů ta­to částka nemá obdoby.