Deštivý Odložilův memoriál přinesl skvělé výkony

náhled souboruJubilejní dvacátý ročník Memoriálu Josefa Odložila byl sice deštivý, ale plný skvělých výkonů. Ty daly náv­štěvníkům Julisky zapomenout i na nepřízeň počasí. Atleti Dukly Praha Zuzana Hejnová, Pavel Maslák a Ví­tězslav Veselý potvrdili úlohu hlavních hvězd mítinku.

Svůj nejlepší výkon roku 86,94 metrů, hned v první sérii a za mírného deště, předvedl oštěpař Vítězslav Veselý. Absolvoval ještě jeden pokus v dél­ce 85,22 m, ale kvůli bolavé achilovce dál neházel. Přesto ustavil jasný průběh soutěže. Soupeři zůstali o šest metrů pozadu a Veselý s přehledem zvítězil.

Pavel Maslák v cílové rovince zá­vodu na 400 metrů bojoval se Solomonem z Trinadu a Tobaga a na pásce jej předčil o jedenáct setin. Odměnou mu byl nejlepší letošní výkon 45,40 s. „Déšť mi ani tolik nevadil, naštěstí nebyla zima a dobré bylo, že nefoukalo. Čas plně odpovídá tomu, jak se momentálně cítím,“ řekl po zá­vodě svě­řenec Dalibora Kupky.

V ženské čtvrtce se očekával souboj rivalek Denisy Rosolové a Zuzany Hej­nové. Zuzana Hejnová byla se se­bou nespokojená, ale vyhrála přesvědčivě a čas 54,55 byl na panující podmínky kvalitní. Jan Kudlička ve skoku o tyči stvrdil letošní skvělou formu výkonem 570 cm bez ohledu na déšť. Předčil ho jen Němec Holzdeppe, který překonal 582 cm a ustavil nový rekord mítinku. Hlavní závod mítinku v běhu na 1 500 metrů na počest stříbrného medailisty z olympijských her v Tokiu Josefa Od­ložila ovládl v čase 3:37,23 minuty Soresa Fida z Etiopie. 

Pavel Maslák, vítěz závodu na 400 metrů.