Hřiště nechceme, rozhodli si lidé na Petřinách

náhled souboruMultifunkční sportoviště pro děti ve vnitrobloku domů na Petřinách z roz­hodnutí místních obyvatel nevznikne. 

Během schůzky, kterou zorganizovala radnice, se proti stavbě hřiště vyjádřila většina lidí, převážně v seniorském věku. Městská část bude jejich rozhodnutí respektovat a hřiště postaví tam, kde o něj bude zájem.

Ve vnitrobloku domů v ulici Dusíkova, Myslivečkova a Na Petřinách plánovala radnice vybudovat sportovní plochu pro starší děti, a to na přání místních obyvatel z jednání před dvěma lety. Na asfaltové ploše mezi domy mělo vzniknout malé fotbalové hřiště o rozměrech 10 na 16 metrů s umělým povrchem pohlcujícím hluk, s brankami a nízkým plotem. Náklady na úpravu vnitrobloku měly představovat 1,5 milionu korun. Obyvatelům domů projekt znovu představil místostarosta Jan Záruba, který si zároveň vyslechl jejich názory. Již během přípravy projektu lidé zorganizovali petici s tím, že si hřiště nepřejí. Totéž oznámili zástupcům radnice během místního šetření, kde se jich sešlo ně­kolik desítek. Podle místních seniorů by hřiště narušilo klidový ráz vnitrobloku, lidé se obávali nadměrného hlu­ku, podle většiny by nebylo hřiště využívané, protože v bytech žijí převážně starší občané. Děti by podle nich měly využívat hřiště u škol, které jsou na Petřinách.

Zástupci radnice navrhovali uspořádat anketu, ve které by se všichni mohli vyjádřit, zda jsou pro nebo proti hřišti. Občané si na místě prosadili hlasování o projektu, který se z jejich rozhodnutí realizovat nebude. Městská část pouze opraví část zničeného chodníku ve vnitrobloku.

 

Obyvatelé domů kolem vnitrobloku si sportoviště pro děti nepřáli. Svůj názor vyjádřili během místního šetření a radnice ho respektuje