Lidé se zajímali o osud hotelu Praha

náhled souboruV červnu se konalo letos už třetí set­kání zástupců radnice s občany Hans­paulky a Baby v jídelně ZŠ Hans­paulka.

Lidé se dotazovali zejména na budoucí osud hotelu Praha. Starostka Marie Kousalíková sdělila, že radnice nemá k dispozici konkrétní informace, protože hotel Praha je nyní soukromým majetkem. Podle dostupných informací je jeho majitelem podnikatel Petr Kellner, který již zahájil vyklízení objektu a plánuje jeho demolici. Hotel kulturní památkou není, přestože podnět ministerstvu kultury narychlo podala skupina odborníků. Prostor stávající hotelové zahrady bude po dokončení projektu součástí nového areálu soukromé střední a základní školy Open Gate.

Starostka Marie Kousalíková ubezpečila Hanspauláky, že městská část dohlédne na to, aby případná stavební činnost probíhala s maximálním ohledem na prostředí rezidenční čtvrti.

Obyvatelé Šáreckého údolí během setkání vznesli námitky proti revitalizaci Šáreckého potoka, kterou provádělo v několika úsecích hlavní město (více o revitalizaci na str. 14). Podle nich nově vytvořené meandry během povodní způsobily vylití potoka do oko­lí. Požadovali proto, aby bylo ko­ryto potoka vráceno do původního stavu.

Foto: Sefjo