Písecká brána patřila celý den seniorům

náhled souboruPísecká brána a její okolí se staly dějištěm prvního ročníku multižánrového Festivalu senzačních seniorů.

Pro širokou veřejnost i seniorské kluby z celé republiky byly během dne přichystány koncerty, besedy, originální tvůrčí dílny či zdravotní a sociální poradna s cílem seznámit veřejnost s možnostmi aktivit pro občany vyššího středního věku.

Ozdobou festivalu se stala zpěvačka Eva Pilarová. Vystoupily mažoretky seniorky z Mostu, taneční vystoupení předvedly Jiřinky z Paskova. Sou­částí festivalu bylo promítání filmu Šmejdi a beseda s jeho autorkou Sylvií Dymákovou.

Festival vznikl ve spolupráci Pra­hy 6, Fresh senior klubu a projektu SENSEN Nadace Charty 77 a Konta BARIÉRY. „Chtěli jsme dát příležitost našim klubům po celé republice předvést ostatním, co všechno senioři do­vedou. Festival ukázal, že nejen účinkující z řad pěveckých či tanečních souborů, ale všichni, kdo přišli, se skvě­le bavili,“ uvedl Zdeněk Procházka, ředitel projektu Sensen Konta Bariéry.

„Být fresh znamená být svěží, což je trendem dnešní doby. Naší snahou je, abychom dopřáli tento pocit svěžesti i seniorům a všem, kteří toho od života ještě hodně čekají. A to nejen u nás v Praze 6,“ dodala starostka Ma­rie Kousalíková, která festival slavnostně zahajovala.

V rámci festivalu proběhl sběr nepotřebných elektrozařízení a baterií určených k recyklaci. Návštěvníci se zapojili i do projektu Druhý život dětské knihy. Celkem se nashromáždilo téměř 400 knih pro děti, které nyní Konto Bariéry předá potřebným.

 


Bouřlivého přivítání se od návštěvníků festivalu těšila zpěvačka Eva Pilarová.


Písecká brána nabídla bohatý program.Tančilo a zpívalo se celý den.