Pozorování letadel z OC Šestka dalekohledem

náhled souboruOprava hlavní vzletové dráhy na le­tišti Praha a přesun provozu na vedlejší dráhu poskytuje unikátní pohled na přistávající letadla.

V rámci akce „Na letadla zblízka“ mohou návštěvníci obchodního centra Šestka pozorovat letadla ze střechy. Ta se stala ideálním místem také pro profesionální i amatérské fotografy letadel. K dispozici jsou dalekohledy a služby studentů SOŠ civilního letectví, kteří zodpoví dotazy ohledně letového provozu na Letišti Václava Havla i ohledně strojů, které budou lidé pozorovat. Během července budou z Pra­­hy létat letadla 50-ti leteckých společností do 110 destinací ve 41 ze­mích světa. Časy odletů a příletů bude mož­no sledovat na www.prg.ae­ro, letový řád nejzajímavějších letadel je k dispozici na www.oc-sestka.cz.

Nechybí zde druhý největší dopravní letoun světa: Boeing 747 Jumbo Jet a zástupci letky Korean Air, Delta Air Lines či Emirates.

Letadla v provozu doplňuje výstava historických modelů přímo v prostorách Šestky. Návštěvníci mohou navštívit modelářský kroužek, prohlédnout si mohou výstavu starých a historických fotografií i leteckých uniforem.