Senioři z Prahy 6 ovládli štafetu

náhled souboruVítězstvím ve štafetě na 4 x 100 metrů se zapsali senioři z Prahy 6 do výsledkové listiny celopražských Spor­tovních her seniorů. Ty se konaly v červnu na stadionu mládeže Kotlářka.

Smíšená štafeta ve složení Anna Klausová, Vanda Marušová, Jaroslav Kůrka a Josef Vonášek zvítězila v bezkonkurenčním čase 1:17,7. Pětasedmdesátiletý Josef Vonášek, který byl jedním z nejstarších účastníků sportovního dne, zvítězil i v disciplíně hodu na cíl.

Celodenní program byl určen pro aktivní seniory od 55 let a byl pro soutěžící i fanoušky zdarma. Zúčastnilo se celkem 150 soutěžících z celé Prahy. Nejvíce jich bylo z Prahy 6.

Soutěž zahrnovala tři individuální disciplíny: nordic walking na 1200 me­trů, hod míčkem na cíl a slalom na čas. Týmovými soutěžemi byly štafetový běh na 4x100 metrů a turnaj v petángue. Po skončení soutěží se konala beseda a autogramiáda s bývalými olympioniky, které se zúčastnili veslaři bratři Oldřich a Pavel Svojanovští, Zdeněk Pecka a jeho bývalý svěřenec a český rekordman v počtu olympijských startů Václav Chalupa. Ti spolu s dalšími hosty také předali vítězům hodnotné ceny. Sportovce přišla pozdravit starostka Marie Kousalíková, která ocenila jejich skvělou kondici.

Sportovně společenské setkání ukončil koncert Senior Dixielandu Praha. Akci připravilo sdružení BudFitSeniore.cz pod vedením Davida Hufa ve spolupráci s pražským magistrátem.