Stolní tenisté z Dejvic poosmé Mistry ČR

náhled souboruČeská extraliga stolních tenistů má staronového Mistra ČR. Po roce se na trůn vrátili stolní tenisté SF SKK El Niňo Praha (Tomáš Konečný, Tomáš Tregler, Michal Obešlo, Antonín Gavlas a trenér Josef Plachý), kteří v letošní finálové sérii porazili Sokol Králův Dvůr 3:0 na zápasy. 

V prvním zápase vyhrálo El Niňo na Kotlářce nejtěsnějším poměrem 4:3, ve druhém zápase hraném také na Kotlářce 4:2. Rozhodující třetí vítězství pražského celku se zrodilo v Králově Dvoře, kde SF SKK El Niňo vyhrálo po obrovském boji až v rozhodující čtyřhře, a vyhrálo 4:3.

Vůle vyhrát

Na cestě za titulem potřebovali svěřenci trenéra Josefa Plachého ve finále jen tři zápasy, všechny ale byly vyrovnané a dramatické. „El Niňo bylo letos lépe připravené než my. Navíc se mi zdálo, že jeho hráči měli i větší vůli po vítězství. Není pochyb o tom, že El Niňo letos mistrovský titul vyhrálo zaslouženě,“ uvedl trenér Sokola David Štěpánek

Trenér čerstvých šampiónů Josef Plachý ml. měl k dispozici čtyři kvalitní a vyrovnané hráče, což se ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů. „I když to tak možná na první pohled nevypadá, byla to těžká série. Vyhráli jsme sice 3:0 na zápasy, ale každé finálové utkání s Královým Dvorem bylo otevřené a mohlo výsledkově dopadnout i opačně. Rozhodovaly maličkosti. Když to zjednoduším, zvítězila větší vyrovnanost našeho týmu,“ uvedl trenér El Niňa Josef Plachý ml.

Nejlepším hráčem posledního utkání byl Tomáš Konečný, který se výborným výkonem s dresem pražského klubu rozloučil. „Jsem rád, že se zno­vu podařilo vyhrát titul. Za osm let mého působení má El Niňo šest mistrovských titulů. Pro tento klub jsem odvedl dobrou práci,“ konstatoval Tomáš Konečný, který bude od nové sezóny hrát polskou Superligu.