Úspěšní žáci jsou i ti, co se starají o druhé

náhled souboruV závěru školního roku městská část znovu ocenila úspěšné žáky ze zá­kladních škol v Praze 6. Letos jich na doporučení ředitelů škol přišlo převzít ocenění do Písecké brány celkem šestatřicet. 

Ocenění Úspěšný žák si přebírají talentované děti, které reprezentují školu i městskou část v jazykových, vědomostních i sportovních soutěžích. Každoročně však přibývá oceněných žáků s morálním kreditem, dětí, které ve svém volném čase pomáhají hendikepovaným spolužákům nebo seniorům. Za příkladnou pomoc spolužákovi byl oceněn Ondřej Loos, žák 3. třídy ZŠ Dědina, za nevšední vstřícnost a ochotu pomáhat také Eliška Brůhová z 8. třídy ZŠ Hanspaulka, František Fladug z 9. třídy ZŠ nám. Svobody a Vojtěch Frei z 8. třídy ZŠ Norbertov a Ondřej Beránek, žák 9. třídy ZŠ Červený vrch.

V neposlední řadě si pro ocenění přicházejí organizátoři školních či mezinárodních projektů, aktivní lídři žákovských týmů a parlamentů nebo žáci, kteří úspěšně rozvíjejí své literární, dramatické a výtvarné, případně i filmové dovednosti. 

„Gratuluji všem úspěšným žákům. Současně je třeba poděkovat všem pracovitým a nadšeným učitelům, ředitelům škol i zodpovědným rodičům, kteří se o děti starají a zajímají, a bez jejichž součinnosti bychom ve školách neměli tolik šikovných dětí,“ uvedl radní pro školství Ondřej Balatka, který dětem ocenění včetně drobných dárků předával.

Slavnostní odpoledne doplnilo vystoupení žákovského flétnového sboru ze ZŠ Marjánka.