Dejvické hraje nově i odpoledne

náhled souboruDejvické divadlo s novou sezónou vrací do repertoáru čtyři oblíbená představení. Rozloučí se naopak s hrou Wanted Welzl. Aby uspokojilo stále větší zájem diváků, zařazuje do programu „dvojáky“.

S problémem věčně vyprodaných představení se Dejvické pokouší vyrovnat přidáním dalších představení.  Divákům nově nabídne odpolední představení od 14.30 hod. a odehraje tak dvě představení v jednom dni. V září to bude 14. a 28. 9. představení Ucpanej systém.

Do programu divadla se od září vracejí inscenace Muž bez minulosti, Bratři Karamazovi a Spříznění volbou. Znovu se totiž do svých rolí vracejí čerstvé matky Tatiana Vilhelmová, Zdeňka Žádníková a Martha Issová. V říjnu se v obnovené premiéře vrací i inscenace Petra Zelenky Dabing Street, kterou DD uvedlo poprvé už v prosinci 2012, ale vzhledem k onemocnění v souboru ji po třech reprízách čekala téměř roční pauza.

30. září se diváci rozloučí s inscenací Wanted Welzl, kterou na motivy životních příběhů českého polárníka a cestovatele Jana Eskymo Welzla napsal Karel František Tománek.

V červnu proběhly doplňovací volby do správní a dozorčí rady. Umělecký soubor v nich na další tříleté období znovu zvolil Jiřího Stránského, Karla Krále. Nově pak Ing. Ondřeje Škorpila, který zastupuje ve správní radě ČSOB, generálního partnera Dejvického divadla.

Na začátku léta také získalo Dejvické divadlo novou místnost, kde byl původně antikvariát. Prostor cca 40 m2 mezi divadelní kavárnou a obchodním oddělením hodlá využít jako multifunkční prostor.

 

Do programu se od září vrací inscenace Muž bez minulosti.