Do školek v létě místo dětí nastoupili dělníci

náhled souboruDoba prázdnin obvykle patří rekonstrukcím zejména školních objektů. Největší letošní akcí je stavba nové mateřské školy Meziškolská v Břevnově. I další opravy se dotkly zejména mateřských škol.

Více než měsíc trvalo bourání starého objektu břevnovské školky.  Vzhledem k přítomnosti azbestu bylo nutné objekt odborně demontovat a azbest ekologicky zlikvidovat. „Na místě staré budovy bude během jediného měsíce stát první stavba modulové školky v Praze. Stejně jako původní školka nabídne místa pro 112 dětí. Pro ně se školka po všech úpravách otevře v listopadu,“ říká radní pro školství Ondřej Balatka. Do té doby budou stávající děti dočasně rozmístěny v ostatních školkách, pro školní rok 2013/2014 přijímala paní ředitelka nové děti až od listopadu.

Během prázdnin také došlo k zateplení objektů školek Volavkova a Na Okraji. Ve Fakultní mateřské škole bylo nutné kompletně vyměnit elektroinstalaci. Po více než roce bude znovu uveden do provozu jediný bazén při základní škole v Praze 6 na ZŠ Červený vrch, který byl uzavřen z důvodu nevyhovující, zastaralé bazénové technologie. „Praha 6 v létě investovala do modernizace strojovny, bazén tak budou moci od září znovu využívat žáci základní i mateřské školy,“ řekl radní Balatka.

V areálu Základní školy Na Dlouhém lánu začala v letních měsících rekonstrukce sportoviště. V letošním roce bude modernizováno víceúčelové hřiště, odvodnění i osvětlení areálu. Na hřiště pro malou kopanou bude položen umělý trávník 3. generace. „Hřiště tak bude využíváno pro mladší a starší přípravku mládežnické kopané, pro soutěže Hanspaulské ligy a také na něm mohou být sehrána soutěžní utkání pořádané českou fotbalovou asociací,“ říká radní Ondřej Balatka.

 

Objekt MŠ Meziškolská byl během prázdnin odstraněn, na stejném místě vyroste v září první modulová stavba školky.