DPS v Liboci je kompletně opraven

náhled souboruDům s pečovatelskou službou v Liboci prošel během prázdnin komplexní rekonstrukcí. První obyvatelé se do zrekonstruovaných bytů nastěhovali již na konci srpna. Další zájemci z řad občanů Prahy 6 se mohou hlásit na dosud volná místa.  

Libocký DPS se díky kompletní rekonstrukci objektu proměnil v moderní dům odpovídající požadovaným standardům. Větší komfort přinesla obyvatelů zejména změna dispozic bytů. „Původně třípokojové byty se v jednotlivých patrech změnily na dvojpokojové a byty 1+1 pro manželské páry,“ uvedl radní pro sociální oblast Petr Ayeboua. V koupelnách původní vany nahradily sprchové kouty vybavené madly a sedátky pro větší pohodlí. Dům má nyní nový výtah.

V rámci rekonstrukce došlo k výměně oken, zateplení budovy i výměně elektroinstalací za bezmála 30 milionů korun, které do opravy investovala městská část.

Do čekárny k ordinaci praktického lékaře se nově vchází samostatným vchodem. Úpravy se dočká i okolí domu, které bude zkrášleno vhodnou zelení.

Byty v DPS jsou městskou částí pronajímány zejména seniorům starším 70 let se sníženou soběstačností a zdravotně postiženým občanům, pro které je jejich dosavadní bydlení nevyhovující. Kapacita DPS Liboc je i po rekonstrukci 84 míst. Čtrnáct bytů velikosti 1+1 je určeno pro manželské páry, pro dalších 56 klientů jsou k dispozici byty 2+1. O podmínkách pronájmu se lze informovat na úřadu MČ Praha 6 u paní Jitky Vaňkové, tel. 220 189 615 nebo na www.pecovatelskasluzbap6.com/dps-liboc.

Možnost prohlídky zrekonstruovaného domu pro veřejnost je 26. 9. od 15 do 16 hod. K dispozici bude i sociální poradna. 

DPS po rekonstrukci