Ožijte s Prahou 6

V druhé polovině září (21.–22. 9. a 26.–29. 9.) oživí Prahu 6 již potřetí festival Živé město, který pořádá stejnojmenné občanské sdružení.

To usiluje o oživení kulturního dění, veřejného prostoru a sousedských vztahů v městské části. Festival s podtitulem Ožijte se svou čtvrtí! se zaměří na dvorky, zahrádky a nádraží, přičemž tato místa setkávání oživí různými akcemi. Na programu je například tančírna na peróně nádraží, výstava v čekárně nebo komentovaná procházka zaměřená na dejvické a bubenečské vnitrobloky.

Součástí festivalu bude dejvická sekce pouliční sousedské slavnosti Zažít město jinak či filmové promítání pod širým nebem. Chybět nebude ani zahradní bleší trh (22. 9.), na nějž se prodejci z Prahy 6 mohou hlásit se zvýhodněním již nyní (pište na blesak@zive-mesto.cz a uveďte, odkud jste a co chcete prodávat).

Multižánrový festival Živé město je neziskový a nízkorozpočtový, letošní ročník podpořil Magistrát hl. m. Prahy a také Praha 6. Vstup na všechny akce je zdarma. Bližší informace a program jsou k nalezení na www.zive-mesto.cz.