Novinky ze Semaforu

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

„15. února 2014 by bylo Jiřímu Šlitrovi devadesát let. A tak novou premiéru připisujeme jemu,“ říká principál divadla a Šlitrův herecký kolega Jiří Suchý. Podle něj půjde o zvláštní leporelo s názvem Osvobozené Divadlo Semafor. „Divákům sdělíme, od čeho všeho jsme se osvobodili a doznáme, že jediné od čeho jsme se nehodlali osvobodit, je vliv Osvobozeného divadla,“ prozrazuje. Na scéně se v tomto představení objeví, kromě po léta dobře zavedených semaforských herců, nový kolega. Bude to frontman skupiny Chinaski Michal Malátný. „Bude nám ctí, pokud se na výsledky našeho snažení přijdete podívat,“ říká Jiří Suchý.

Ještě v letošní sezóně se pak uskuteční předpremiéry hudební komedie Prsten pana Nibelunga, jejíž premiéra v září otevře 56. sezónu. 30. října, tedy k datu otevření Semaforu, ke kterému došlo toho dne v roce 1959, uvede soubor „polohru a polodokument“ s názvem Nejveselejší tragédie v Čechách aneb Semafor – 55 Let ústrků a slávy.

Přestože se v představení bude tak trochu bilancovat, není třeba se obávat absence humoru.