OC Šestka se opět otevře vědě

OC Šestka se opět promění v jednu velkou vědeckou laboratoř vedenou studenty i nadšenými absolventy Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. 

Jak na výrobu vlastního parfému? Je zmrzlina, připravená pomocí tekutého dusíku, dobrá? Jak se snímají otisky prstů? A jak se izoluje DNA? Odpověď nejen na tyto otázky nabídne návštěvníkům Festival vědy v OC Šestka od 24. 1. do 16. 2.

Návštěvníci se mohou zúčastnit víkendových workshopů s rozličnou tématikou. Vědecké workshopy budou probíhat ve čtvrtek a pátek od 14 do 18 hodin, o víkendech pak od 11 do 17 hodin.

Každou sobotu bude na Šestce v provozu molekulární bar, kde bude připravována zmrzlina z dusíku, kaviár, želé či speciální chemikův nápoj. Workshop forenzní genetiky vás naučí, jak snímat otisky prstů či získat a odnést si domu vlastní DNA. Návštěvníci se dozví, jak se dělá zubní pasta pro slony, budou si moci odnést vlastní chemikovu zahrádku či vytvořit si vlastní žížaly. Chemický workshop naučí vyrobit si svůj osobní a jedinečný parfém. Program Festivalu vědy je zdarma.