Ořechovka hraje originální pohádky

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

Punc originality Ořechovce vtiskla dvě autorská představení, která pouze pro Ořechovku nastudovali bývalí herci kladenského divadla Lampion. Magdalena Lážnovská, Zita Morávková, Claudie Eftimiadisová, Václav Rašilov a Václav Krátký originálně přepracovali a ztvárnili všem dobře známý příběh Červené Karkulky, který najdete v lednovém programu.

Pohádka hraná marionetami „na drátě“ i spodovými loutkami je plná dětských her a výtvarných překvapení. Děti zažijí pouť z Karkulčina pokoje přes les a vlkovo království do babiččiny chaloupky. Kdo se nezastaví včas, toho čeká i putování vlkovým břichem...

V prosinci Ořechovka uváděla originální činoherní představení „Vánoční dárek“. Humorný příběh obyčejné rodiny, která zažívá neobyčejné vánoce. Dětem hra připomněla koledy, tradice a zvyky. „V této započaté tradici bychom rádi pokračovali i nadále, a dětem dál nabízeli kvalitní divadelní pohádky, za které by se rozhodně nemusely stydět ani renomované divadelní scény,“ říká produkční Kristina Charvátová s tím, že již v dubnu se chystá další premiéra, tentokrát pohádky Čert a Káča. „Dovádí-li anděl s čertem, není na tom skoro nic podivného. Ale když si hrají s lidmi jako s loutkami, je to na pováženou,“ láká dětské diváky.