Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

V Praze 6 má být v létě slavnostně odhalen pomník světoznámého fyzika Nikoly Tesly, už je jasný přes-ný termín? Ještě před koncem roku informovalo hlavní město, že tunel Blanka by mohl být až v létě, dokážete si to vůbec představit? Na jaké akce se letos můžeme těšit?

V Praze 6 má být v létě slavnostně odhalen pomník světoznámého fyzika Nikoly Tesly, už je jasný přesný termín?

Slavnostní odhalení je zatím plánováno na konec srpna nebo začátek září. Bronzový pomník nyní postupně vzniká v soukromém ateliéru. Více informací najdete v článku na straně 10.

Jen pro zajímavost dodám, že vedle parku v Dejvicích nese jméno vynálezce Tesly také kráter na odvrácené straně Měsíce a planetka 2244 Tesla. V USA i Srbsku mu bylo postaveno několik velkých pomníků. Jeho jméno nese také mezinárodní letiště v Bělehradě. U Niagarských vodopádů stojí dva jeho pomníky. Jeden na americké, druhý na kanadské straně.

Ještě před koncem roku informovalo hlavní město, že tunel Blanka by mohl být až v létě, dokážete si to vůbec představit?

Nedokážu, protože doprava na Praze 6 je pro občany vůbec nejpalčivějším problémem a bez tunelu bude kolabovat i nadále.

Hlavní město také veřejně řeklo, že „harmonogram stavby nyní aktualizujeme tak, aby odpovídal dokončení stavby Blanky v letních měsících příštího roku, ale závisí na vývoji probíhajícího právního sporu a jednáních zainteresovaných stran".

Městská část Praha 6 je z termínu léto 2014 naprosto zděšena, občané Prahy 6 si toto rozhodně nezaslouží! Arbitráž mezi hlavním městem a společností Metrostav má začít v pátek 10. ledna 2014. Budeme bedlivě sledovat, jak se celá kauza bude vyvíjet a jsme připraveni učinit vše pro to, aby se tunel otevřel co nejdříve.

Na jaké akce se letos můžeme těšit?

I letos chystáme řadu kulturních, sportovních a společenských akcí pro občany. Snažíme se zachovat hlavně ty tradiční a u veřejnosti oblíbené a navštěvované akce jako je operní představení v Šárce, Čarodějnice na Ladronce, Dětský den. Pokračovat bude série koncertů z Hvězdiček rostou hvězdy a akce v Písecké bráně. Z těch sportovních akcí například venkovní cvičení pro seniory. Seznam všech akcí naleznete na našem webu www.praha6.cz.