Studentská noc: strojaři zvou na návštěvu

„Do nového roku si přejeme univerzitu s lidskou tváří“ říkají studenti ČVUT a lámou ledy.

Studenti Fakulty strojní se rozhodli pozvat veřejnost i ostatní obory rovnou k sobě. Studentská noc, která se uskuteční 14. ledna od 19 hodin, má být začátkem změny na největší české technologické instituci. Akce se koná příležitosti 150. výročí založení Fakulty strojní a vstup na ni je zdarma.

„Na ČVUT je potřeba mnoho věcí zlepšit. Především pak spolupráci mezi jednotlivými fakultami. Zavíráme se ve svých učebnách, namísto toho abychom rozvíjeli spolupráci a otevřeli se veřejnosti. A my jsme se rozhodli, že půjdeme příkladem. Otevíráme proto brány naší fakulty všem, kteří jsou zvídaví,” říká Hugo Kysilka, zakladatel inicativy.

Program na celou noc oživí místa, kde byl například nedávno popřen Archimédův zákon, zkonstruován paralelní sférický mechanismus nebo zachráněn lidský život pomocí modelace implantátu.

„Ve vestibulu se návštěvník ocitne po příchodu v elektrárně. Chladící věže jsou z dílny architektů fakulty stavební, na hudební složce kolem se podílí DJ´s z řad strojařů a architekti ČVUT připravili přehlídku svých nejlepších děl v podobě Olověný Dušan The Best Of,“ říká Marta Špačková, která studentům pomáhá s organizací. Více na www.studentskanoc.cz a www.strojarna.cz

 

Program 14. 1. 2014

Fakulta strojní ČVUT

19.00 Welcome drink

19.30 Divadlo Buchty a loutky

21.30 Olověný Dušan The Best Of (přehlídka nejlepších prací studentů architektury ČVUT)

00.00 Amanitas Fire Theatre show

 

Celou dobu k dispozici:

❒ fotbálky Rosengart
❒ arkádové automaty SEGA (1973)
❒ bary ČVUT a Redbull,
❒ vytápěný stan s grillem.