Vánoční Bazááár pomohl dětem

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

Nejen díky nim se na konto Nadace Šestý smysl podařilo získat bezmála 120 tisíc korun. Peníze směřovaly na splnění vánoční přání dětí z Prahy 6 umístěných v azylových a dětských domovech. 

Bazáár se mohl uskutečnit díky solidaritě lidí, kteří během dvou víkendů darovali nepotřebné věci k prodeji. V Semaforu tak lidé vybírali z knih, oblečení, hraček, keramiky, stolních her i sportovních potřeb. „Výsledek naprosto překonal naše očekávání. Děkuji všem, kteří se zúčastnili a nezištně pomohli dětem, které nemají štěstí žít v normálních rodinách,“ řekl radní pro sociální oblast Petr Ayeboua. Radnice Prahy 6 byla spolupořadatelem prvního ročníku akce zaměřené na pomoc dětem z Prahy 6. Ještě před Vánoci jim zástupci radnice i nadačního fondu odvezli dárky podle jejich přání – Ipod, hudební CD, permanentku do posilovny a další. Část vybraných peněz navíc bude využita na další sociální programy v rámci Prahy 6. Neprodané oblečení přidělí potřebným sociální pracovnice úřadu, část byla odvezena do Azylového domu Antonína Čermáka, část do střediska Naděje.

Akce v Semaforu kromě nákupů nabídla dvoudenní kulturní program, během kterého vystoupili například Lenka Dusilová, skupina Umakart, Milan Cais, pro děti pak Buchty a Loutky nebo Petr Nikl, k dispozici byl dětský koutek s hlídáním dětí.

Nadační fond Šestý smysl založila skupina mladých lidí k pomoci potřebným v rámci šesté městské části. Ve fondu působí například umělec Milan Cais, Jan Jurke, Kryštof Blažek nebo advokátka Lucie Trnková. Podporovat projekty Nadačního smyslu Šestý smysl je možné po celý rok. Podrobnosti k individuálnímu dárcovství, firemnímu dárcovství i věcným darům najdete na www.nfsestysmysl.cz.

 

Šestnáctiletý Jaroslav, který žije v Azylovém domě Tří přání, z výtěžku bazááru dostal permanentku do posilovny. Předal mu ji místostarosta Petr Ayeboua spolu s hudebníkem Milanem Caisem.