Kabáti dají Vypich do pořádku. I kdyby čert na koze jel!

náhled souboruTuny nové zeminy, stovky pytlů nového osiva, už dva týdny práce zahradníků a dělníků. Přesně tak to teď vypadá na Vypichu, který agentura obnovuje po megakoncertu nejpopulárnější české skupiny Kabát.

Její lídr a zpěvák Josef Vojtek obyvatelům Prahy 6 děkuje za trpělivost a slibuje, že Vypich dají co nejdříve do pořádku.

„V polovině září jsme u Vás na Vypichu měli senzační výroční koncert. Praha 6 měla tu odvahu, že nás podruhé pustila na Vypich. Hodně moc lidí jsme pobavili, ale pár lidí také, bohužel, asi naštvali. Nepřálo nám počasí a Vypich po koncertě a třech nedělích dešťů nebyl rozhodně ve stavu, v jakém jsme ho převzali. Věřte nám, že nebyla možnost, jak plochu dokonale uchránit,“ říká Josef Vojtek, zpěvák a lídr Kabátů.

Zároveň dodává: „Jasná dohoda s radnicí Prahy 6 byla, že po sobě nejenom uklidíme, ale v případě poškození areálu koncertu, vše uvedeme do původního stavu. To se momentálně i děje. Když někomu dáme své slovo, tak to prostě platí. S ohledem na počasí, které bylo deštivé i ve dnech po samotném koncertu, jsme museli čekat, než pláň alespoň trochu vyschla. Jinak se na ní nedalo nic dělat. Mechanizace, které se nadefinovaly k její úpravě, by nadělaly ještě větší paseku! Máme a chceme mít na Prahu 6 ty nejlepší vzpomínky a chceme taky, aby na nás Praha 6 nevzpomínala ve zlém.“ A neměla by, protože Vypich je už z nejhoršího venku.

„Byť nás asi plno lidí zatratilo, věřte, že jsme vědomě nic špatného neudělali. Na závěr mohu jen konstatovat: V tomto případě se na rozdíl od jiných záležitostí v Praze dá sjednat jednoduše náprava, a naštěstí nedošlo k žádné nevratné škodě. Vzpomeňte si i na rok 2009… pět dní po koncertě jsme plochu vrátili zpět v bezvadném stavu,“ říká Vojtek.

Praha 6 letošní průběh úprav a jejich stav pravidelně kontroluje. A jedno je jisté, obnova pláně jede na plný plyn. „Kapela Kabát najala okamžitě po koncertě profesionální zahradnickou firmu, která intenzivně pracuje na Vypichu, aby ho v co možná nejkratší době vrátili zpět občanům Prahy 6. Sama jsem se o tom přesvědčila. Slíbila jsem, že na to dohlédnu, a to také dělám. Věřím, že již brzy bude Vypich ve stavu, ve kterém ho můžeme s klidným svědomím od kapely Kabát převzít zpět k užívání,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.