Podesáté zněla Šárkou opera, tentokrát Čert a Káča

náhled souboruJubilejní desáté operní představení v Divoké Šárce znovu přilákalo do hlediště mezi stromy tisíce návštěvníků. Premiérově se u příležitosti oslav Dne Prahy 6 hrála Dvořákova pohádková opera Čert a Káča.

Kouzelné přírodní prostředí se tak na chvíli změnilo v peklo, ale jak už to v pohádkách chodí, dobro nakonec zvítězilo. Lidé si v prostředí přírodního divadla vychutnávali fantastické výkony sólistů sboru a orchestru Národního divadla, mezi nimiž nechyběl Luděk Vele, jeden z pravidelných účinkujících, tentokráte v roli čerta Marbuela. Obdivuhodné byly i taneční výkony členů Pražského komorního baletu, kteří předvedli venkovský valčík a polku, divoké čertovské taneční ballabile i noblesní zámeckou polonézu. Inscenace Renée Nachtigallové a Jany Divišové opět nechala vyznít okolní přírodu, aby dotvořila náladu představení.

Operní představení pod širým nebem, která se konají vždy první zářijový víkend, patří za dobu obnovené desetileté existence přírodního divadla k nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším kulturním akcím pořádaných Prahou 6. Pravidelně si na ně najde cestu více než deset tisíc diváků. Představení jsou díky finančnímu zajištění ze strany městské části zdarma.