Praha 6 udělovala mince a medaile policistům

náhled souboruŠedesát dva policistů včetně pěti žen převzalo mimořádné ocenění za svoji práci od Jana Záruby, místostarosty Prahy 6 pro bezpečnost. Toto ocenění bylo uděleno vůbec poprvé v historii městské části Praha 6.

„Velmi si vážím toho, že se díky práci policie v Praze 6 za loňský rok podařilo objasnit každý čtvrtý trestný čin a to je druhý nejlepší výsledek v rámci prvního policejního obvodu. V případě loupeží je objasněno až 63 procent případů, přibližně každé čtvrté ukradené vozidlo je vypátráno, u hospodářské kriminality se podaří objasnit každý druhý trestný čin. Dnešním setkáním chci poděkovat těm, kteří se na tomto dobrém výsledku nejvíce podíleli,“ řekl Jan Záruba s tím, že ocenění má být motivací do další práce.

Dvanáct policistů Záruba vyznamenal pamětní medailí a každého z nich finančním darem 10 tisíc korun. Padesát policistů převzalo pamětní minci a každý finanční dar 5 tisíc korun. Policisté získali ocenění za zásluhy o upevňování partnerství, spolupráci a bezpečnost, včetně dosahování mimořádných výsledků při objasňování trestné činnosti a bezpečnostních opatřeních na území městské části Praha 6.

„V Praze 6 je ve službě 186 policistů. Ti, kteří dnes byli vyznamenáni, patří mezi ty, kteří svou každodenní práci, boj s narůstajícím počtem trestných činů a stále větší rafinovaností a vynalézavostí pachatelů zvládají, jak nejlépe dovedou. Dokazují tak, že policie a její práce je pro občany a veřejnost nenahraditelná,“ řekl Luděk Procházka, ředitel pražské policie. Ředitel prvního obvodu pražské policie Karel Prommer vyzdvihl dlouhodobou spolupráci s úřadem Prahy 6, který se stará nejen o bezpečí občanů, ale také o utváření pracovního prostředí kolem policistů.