Škola kouzel v pohádkovém lese

Mezi velmi úspěšné akce v posledním období patří akce pro celé rodiny s názvem „Pohádkový les“, kterou pořádá Městská část Praha 6 v oboře Hvězda. Vybrané místo je pro pořádání této akce ideální v každém ročním období.

Poprvé se akce konala v listopadu roku 2013 a nikdo si nepředstavoval, že ji navštíví tak velké množství lidí. Výsledek v podobě více než 7 tisíc návštěvníků předčil veškerá očekávání. Následovalo opakování v jarních měsících a zhruba 9 tisíc návštěvníků potvrdilo úspěch této akce mezi občany. A zatím poslední „ Školu kouzel v pohádkovém lese“ (i přes velmi nepříznivé počasí, kdy téměř celý den pršelo) navštívilo přes 3 tisíce odvážných maminek a tatínků, babiček a dědečků s nejmenšími. Bylo pro ně připraveno 15 stanovišť a velmi pěkný doprovodný program, kde zaujalo zejména vystoupení kouzelníků a kapela „Pískomil se vrací“.

„Velmi mne těší, že se mezi akce pořádané městskou částí Praha 6 po-dařilo zařadit tak úspěšné akce, které jsou určené pro celé rodiny,“ říká radní pro kulturu Veronika Vymětalová a dodává: „V Pohádkovém lese právě nejmenší děti potřebují pomoc a spolupráci svých rodičů či prarodičů při řešení úkolů na jednotlivých stanovištích. Do soutěže se zapojuje celá rodina a to přispívá k prohloubení vazby mezi dětmi a jejich rodiči a prarodiči.“