Zastupitelé schválili prodej pozemku pro Open Gate

Zastupitelstvo na svém posledním jednání schválilo prodej pozemků přiléhajících k areálu bývalého hotelu Praha. Kupující za něj obci zaplatí 49,5 milionu korun.

Největším z prodávaných pozemků je plocha o výměře 3 tisíce m2 při ulici na Vlčovce, kde kdysi stávala usedlost Mydlářka. „Pozemek není památkově chráněný. Místo navíc není samostatně přístupné, je těžko udržovatelné a neexistuje možnost, aby zde Praha 6 mohla stavět nějaké obecně prospěšné stavby,“ uvedl místostarosta pro správu majetku Štěpán Stupčuk.

Pozemek se stane součástí areálu nové školy Open Gate sponzorované nadací manželů Kellnerových, která má do roku 2017 vyrůst na pozemcích bývalých hotelových garáží. Zástupci společnosti PPF potvrdili, že by kupovaný pozemek měl sloužit pro stavbu sportoviště s respektováním parametrů územního plánu.

Prodej pozemku kritizovali opoziční zastupitelé Strany zelených a komunisté. „Pozemek by se mohl využít pro obecní účely,“ uvedla zastupitelka Kolínská (SZ). Zastupitel Ivan Hrůza (KSČM) navrhoval pozemek neprodávat, ale směnit pozemek za jiný.

Zelení také prosazovali, aby se rozhodnutí o prodeji odložilo do nového složení zastupitelstva. Prodej naopak podpořili zastupitelé opoziční TOP09 s tím, že se mimo jiné jedná o přínos do obecní pokladny.

Nakonec se pro prodej vyslovilo 31 zastupitelů, 5 bylo proti a 9 nehlasovalo vůbec.