Aktivní i po šedesátce, Senioři soutěžili o medaile

náhled souboruNa dvě stovky seniorů přišly vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny a porovnat svojí fyzickou zdatnost se soupeři v rámci již druhého ročníku soutěže Sportujeme v každém věku. Ten uspořádala městská část pro seniory starší 60 let.

Nejstarší účastnici, paní Jarce Hudečkové, bylo obdivuhodných 89 let a soutěží se zúčastnila i v loňském roce. Do závodů se zapojil i pan Josef Procházka, který i na invalidním vozíku aktivně sportuje, je vášnivým hráčem petanque a bowlingu. Za svůj aktivní přístup k životu i přes svůj hendikep byl Nadací Chartou 77 oceněn titulem Senior roku.

Sportovní odpoledne se konalo ve spolupráci s FTVS v areálu fakulty ve Vokovicích v rámci uzavřeného memoranda o spolupráci městské části a školy. Součástí akce bylo sedm soutěžních disciplín: hod na koš, kanjam (hod disku na cíl), lukostřelba, mini-golf, petanque, kroket, unicurling a čtyři nesoutěžní.

Účastníci zhlédli ukázky tajchi a jógy, vyzkoušeli nordic walking a vyslechli přednášku o zdravé výživě a mohli si nechat změřit krevní tlak.

Vítězové soutěží si za své výkony odnesli poháry a diplomy. První cenou v bohaté tombole bylo jízdní kolo.

Aktivní seniory v jejich zápolení přišly podpořit sportovní legendy Roman Šeberle a Imrich Bugár, a odpolednem je provázel sportovní komentátor Štěpán Škorpil.