Kaštan hostí už 22. ročník festivalu Alternativa

náhled souboruFestival Alternativa je už přes dvacet let stálicí podzimní pražské kulturní nabídky a letos během týdne od 8. do 15. listopadu opět představí umělce těžko zařaditelné do jednoduchých hudebních škatulek.

Všichni ale mají jedno společné: hledají nové přístupy, způsoby pojímání hudby, nečekaná propojení a nebojí se experimentů. Takoví jsou i návštěvníci festivalu Alternativa – otevření nejrůznějším hudebním podnětům a s potěšením objevující něco nového.

Festival zahájí 8. 11. od 17 hod. v klubu Kaštan na Břevnově přehlídka nových a začínajících projektů Malá Alternativa a následně na této komorní scéně 12. 11. vystoupí Široko-daleko, slovenské NE:BO:DAJ skladatele a hudebníka Júlia Fujaka, britsko-americké duo zásadních postav světové alternativní scény Garetha L. Davise a Elliotta Sharpa. 13. 11. se připojí Pražský improvizační orchestr, který spolu s kvartetem Perch Hen Brock & Rain (NL/USA/D) připravuje také živou hudební instalaci ušitou Kaštanu přímo na míru.

V Kaštanu budou do konce listopadu k vidění fotografie Karla Šustera a Rudolfa Dobiáše z minulých ročníků festivalu.

22. ročník mezinárodního hudebního festivalu pořádá Unijazz za finanční podpory Prahy, ministerstva kultury i státního fondu kultury, Svazu autorů a interpretů, Nadace Český hudební fond a Nadace Život umělce. První ročník festivalu, mapující hudbu mimo střední proudy, se konal v Praze 6 v dnes již neexistujících sálech Spektra K a klubu Delta za vydatné pomoci Dejvického divadla. Od roku 1997 je tradiční součástí festivalu přehlídka nových a začínajících kapel Malá Alternativa, kterou úspěšně prošli např. Sledě, živé sledě, Květy, -123 min. či Vložte kočku…

Více informací na www.alternativa-festival.cz.