S + H pro děti i dospělé

náhled souboruDalší titul z řady zlatého fondu S+H, který zahrnuje ty nejlepší inscenace za dobu profesionální činnosti divadla, uvedlo po 40 letech ve druhé premiéře Divadlo Spejbla a Hurvínka.

Hra „Spejbl versus Drákula“ je swingový hororový muzikál pro dospělé a premiérově byla uvedena v březnu 1974. Autorkou textu i písní byla rozhlasová režisérka a autorka Helena Philippová. Její dialogy jsou svěží, jemně sarkastické a stejně kvalitní jsou i písňové texty. Představení skvělou hudbou á la Brodway opatřil Ivan Štědrý a nahrál ji velký orchestr Václava Zahradníka. Pan Spejbl se – stejně jako před čtyřiceti lety – pustí do skládání muzikálu, který ho má zbavit dluhů. V přízračné atmosféře pařížské mansardy, která je svědkem Spejblových tvůrčích muk, nechybí upírobijec Hurvínek, podnikavá nymfoMánička, pes baskervillský alias Žeryk a paní Kateřina, která svede boj o Spejblovu přízeň s francouzskou dekadentní zpěvačkou chansonů Poulet. Muzikál pro dospělé je na scéně 19. 11. a 10. 12. od 19 hod.

V polovině listopadu vychází nové CD z dětského muzikálu „Jak s Máničkou šili všichni čerti“, které Supraphon vydává k sedmdesátinám Heleny Štáchové. Hned dvě tato muzikálová představení divadlo uvede 15. 11. v rámci projektu NOC DIVADEL a ROKU HUDBY.

Koncem měsíce divadlo chystá další představení pro neslyšící, a tentokrát poprvé i pro nevidomé diváky. Na představení se podílí Nadační fond pomoci Karla Janečka a Česká komora tlumočníků znakového jazyka.