Veřejnost prošla rozestavěnými stanicemi metra

náhled souboruV říjnu měla veřejnost možnost před plánovaným zprovozněním projít v rámci Dne otevřených dveří budoucími stanicemi metra A.

Nahlédnout lidé mohli do rozestavěných stanic metra A na Veleslavíně a v Motole. Na každou ze staveb se přišlo podívat více než deset tisíc lidí.

Nový úsek metra A bude dokončen za necelé dva měsíce a cestujícím začne sloužit na jaře. 17. listopadu budou dokončeny stavební práce a zahájení provozu je plánováno na Velikonoční pondělí 6. dubna 2015. Z Dejvic se cestující dostanou do Motola za 7 minut.

Výrazně pokročily také práce na definitivních povrchových úpravách. Ulevilo se obyvatelům, Petřin, kde je opět umožněn průjezd Bruclíkovou ulicí a umožněno parkování.

Na Veleslavíně se zrealizovalo nové napojení Kladenské ulice na Veleslavínskou, a intenzivně se pracuje na povrchovém autobusovém terminálu i vstupech do metra.

Při Evropské ulici se intenzivně zasypává jáma nad hloubenými tunely a strojovnou vzduchotechniky tak, aby velká hromada zeminy zmizela ještě do konce roku. Na Bořislavce se dokončují obklady a dlažby, osvětlení vstupů do metra z tramvajových zastávek a z chodníků a za objektem Uniqa se buduje obratiště autobusu, na jehož stropě bude vzrostlá zeleň.

V Kladenské ulici byla demontována protihluková hala u portálu přístupové štoly František, která už je z poloviny vyplněna popílkobetonem.

Na tuto demontáž navážou terénní a nové sadové úpravy, včetně nové cesty a schodiště ve svahu k obchodnímu domu Billa.

Budoucí podoba stanice metra Motol.