Gymnastický talent z Prahy 6

náhled souboruMistrem republiky ve sportovní gymnastice v disciplíně povinných sestav se stal desetiletý Daniel David Kaplan z Prahy 6. Daniel, který je žákem ZŠ Marjánka, zvítězil v kategorii mladších žáků.

Podle trenéra Jaromíra Labonka je za Danielovým úspěchem kombinace talentu a píle. „Daniel trénuje šestkrát týdně tři a půl hodiny. Kromě toho že je šikovný, tak má obrovskou chuť se zlepšovat a je velmi pracovitý,“ říká trenér, který v Danielovi poznal talent od první chvíle.

Daniel začal s gymnastikou teprve před dvěma lety a již po roce tvrdé práce obsadil v 3. místo na Mistrovství ČR v povinných sestavách. Letos v červnu obsadil 2. místo na Mistrovství ČR ve volných sestavách, které se konalo v Brně. Nyní na domácí půdě SK Hradčany vybojoval svůj první titul Mistra ČR v povinných sestavách. V rukou reprezentačního trenéra pana Jaromíra Labonka roste z Daniela skvělý sportovní gymnasta.

Mistrovství republiky ve sportovní gymnastice se konalo v hale SK Hradčany. 162 závodníků v pěti kategoriích, i díky skvělé práci organizátorů z SK Hradčany Praha, sledovaly bezmála čtyři stovky diváků.