Helena Štáchová oslavila jubileum

náhled souboruŘeditelka divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová oslavila 18. listopadu kulaté životní jubileum.

Při této příležitosti ji kolegové z divadla připravili jako překvapení mystifikační večer „14. komnata H.Š.“, který se pokusil poodhalit tajemství neutuchající energie oslavenkyně. Helena Štáchová je ve svých sedmdesáti letech již 48 let interpretkou Máničky, 43 let interpretkou paní Kateřiny a 18 let ředitelkou Divadla S+H. Autorsky či spoluautorsky se podílela na 15 divadelních hrách, 11 knížkách, 30 CD pro Supraphon, kde navíc účinkovala na několika dalších desítkách nahrávek. Když v Supraphonu sečetli všechny prodané tituly, na kterých Helena Štáchová pracovala, zjistili neuvěřitelné číslo: 2.164.195 kusů.

Helena Štáchová se věnuje také dabingu a mezi její proslulé role patří Míša Kulička, či Líza Simpsonová, které propůjčuje hlas více než 20 let. Dále čtyři roky pravidelně přispívala sloupky do deníku METRO, dva roky byla redaktorkou časopisu Hurvajz. Je autorkou či spoluautorkou několika domácích i zahraničních TV seriálů. U příležitosti jubilea Heleny Štáchové potěší příznivce Máničky, ale pochopitelně i Spejbla a Hurvínka, nově vydaná CD nahrávka dětského muzikálu Mikiho Kirschnera, Robina Krále a Jiřího Škorpíka „Jak s Máničkou šili všichni čerti“.

Gratulujeme a přejeme nejen spoustu zdraví, spokojenosti a energie pro spoustu dalších projektů, ale i příjemné a pohodové chvíle strávené v kruhu rodinném.

Helena Štáchová je interpretkou Máničky i paní Kateřiny desítky let.

Foto: Majka Votavová