Vánoční bazááár: dobré skutky zábavně

náhled souboruJiž 2. ročník Vánočního Bazáááru se uskuteční o víkendu 12. a 13. prosince, opět v divadle Semafor.

Tato kulturně charitativní akce je určena všem, kteří nejsou lhostejní k osudu dětí v obtížných životních situacích. Prodej darovaných věcí, jehož výtěžek je určen dětem, podpoří Jiří Suchý, Kašpárek v rohlíku nebo hanspaulští Tata Bojs.

Náplní obou dnů bude zejména prodej rozmanitých dárků za dobrovolné příspěvky. I vy máte ještě možnost se zapojit a do prodeje věnovat věci, které se vám sice nehodí, ale jiné mohou potěšit. Oblečení, okoukané hračky, přečtené knížky, CD, DVD, šperky, věci do domácnosti, sportovní potřeby, oblečení atp. stačí věnovat do dobročinné sbírky, která bude probíhat 6. a 7. prosince od 10 do 14 hodin v budově Sokola Dejvice. Vstup zadním vchodem z ulice Dejvická č. 2. Věci musejí být zachovalé a čisté. Příběhy vybraných dětí si můžete přečíst na stránkách www.nfsestysmysl.cz, abyste věděli, komu letos přispějete a uděláte radost.

12. a 13. prosince si pak můžete vybrat dárky, pobavit se s dětmi u veselých vystoupení zajímavých umělců a večery budou patřit hudbě. Bazar s podporou Prahy 6 organizuje Nadační fond Šestý smysl. 

 

Komu je určen výtěžek

✽ Dvanáctileté Editce, která žije v azylovém domě poté, co od ní odešla matka a zůstala sama s nevlastním otcem závislým na alkoholu. K blížícím Vánocům vyslovila „všední“ přání jako např. zimní boty, teplákovou soupravu, školní batoh, šálu a čepici nebo MP3 přehrávač se sluchátky.

✽ Desetileté Klárce, která trpí svalovou dystrofií a mentálním postižením. Navštěvuje 1. třídu speciální základní školy, jinak potřebuje sice stálou péči maminky. Denně ji trápí křeče nohou, proto by jí pomohl by jí např. masážní stroj na koupele chodidel.

✽ Osmiletému Honzíkovi z Prahy 6, který je upoután na invalidní vozík a je zcela závislý na pomoci rodičů. Od čtyř let nemluví, nechodí. Rodiče mu zajišťují nepřetržitou celodenní péči a zároveň se starají ještě o třináctiletou dceru, která má lehčí formu zdravotního postižení. Honzík by k rozvoji svých základních dovedností v domácím prostředí potřeboval výukový tablet s programem „Medvídek“, a rehabilitační kočárek pro umožnění pohybu.

✽ Jedenáctiletému Jakubovi, který se narodil s těžkým tělesným a zrakovým postižením a je odkázán na invalidní vozík. Na plný úvazek se mu věnuje maminka. Kubík má absolutní hudební sluch. Miluje hudbu a poslouchá výukové programy podbarvené hudbou či s ní spojené. Jeho život by mu usnadnil iPad s výukovými programy, pomáhajícími ke zrakové stimulaci a k rozvoji jemné motoriky.

 

Program Vánočního Bazáááru

Pátek 12. 12. od 14 hod.        

18:30–19:00 Jiří Suchý          

19:30–20:30 HM…                

21:00–22:00 APRIL

 

Sobota 13. 12. od 10 hod.

15:30–16:30 Kašpárek v rohlíku

17:00–18:00 Live music superheroes

18:30–19:30 Sunflower Caravan

20:30–21:30 Tata Bojs

21:40–22:00 Dražba

22:00–24:00 Dj Mardoša SILENT PARTY 2

 

V dětském koutku bude od 14 hodin bavit děti klaun Mireček a klaunka Leontýnka.