Dukla točí vlastní dokument o legendárním klubu

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

„Velcí hráči Dukly a potažmo celého českého fotbalu vstoupili do nesmrtelné síně slávy. Proto je naším cílem zaznamenat jejich vzpomínky, zkušenosti a uchovat je pro další generace, dokud je ještě čas. Aby i ony znaly historii a tradici Dukly, aby měly možnost poznat a uvědomit si hráčské a lidské poselství, které se díky legendám a jejich sportovním výkonům otisklo v historii klubu,“ objasňuje důvod vzniku dokumentu jeho režisér Luděk Svoboda.

Příběh fotbalového klubu Dukla Praha jako 60–75 minutový archivní střihový dokument mapuje šest dekád fotbalové historie a vývoje slavného klubu s jeho vrcholy i pády od roku 1948 až po současnost. Dokument bude sestaven z vyprávění dosud žijících legend – hráčů, trenérů a funkcionářů Dukly, archivních obrazových a zvukových materiálů, videomateriálů, fotografií. Hlavními postavami příběhu jsou ovšem Josef Masopust, Ladislav Novák, Ivo Viktor, Svatopluk Pluskal, Rudolf Kučera, Zdeněk Nehoda, Ladislav Vízek, Jan Fiala, Josef Jelínek, Jan Geleta, František Štambacher, Miroslav Jícha, Rudolf Kocek, Luděk Macela, a další. Roli průvodce příběhu ztvární herec Ondřej Vetchý.

Vizuální forma filmu bude dynamicky propojovat současné a archivní materiály, přibližující osudy hráčů, klubu a dobovou atmosféru v atraktivní formě. Malou ochutnávku můžete shlédnout ve čtyřminutovém „teaseru“, představující náhled nově vznikajícího díla zasvěceného klubu, který v letošním roce slaví své 65. narozeniny. Ukázku lze vidět na klubových stránkách, klubovém YouTube kanálu nebo oficiálním facebooku dokumentu www.facebook.com/Dokumentární-film-FK-Dukla-Praha. Proto neváhejte, přijďte na Julisku a staňte se součástí dokumentárního filmu o klubu z Prahy 6. Všichni občané MČ Prahy 6 mají 40% slevu na vstupném. Více na www.fkdukla.cz

Nejbližší domácí utkání

21. února FK Dukla Praha – FK Teplice 20:15 hod. Juliska