Kouzla a zázraky na Ořechovce

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

V příběhu „o chlapci se zvláštními schopnostmi“ se představí herec a kouzelník Roman Štabrňák s Bárou Polákovou.

Diváci spatří zásadní rozdíl mezi kouzlem-trikem a kouzlem-zázrakem, které se povede, když se vněj doopravdy věří. Sám kouzelník věří na zázraky a čeká, jestli se zázrak doopravdy stane.

Během představení jsou diváci vtaženi do představení, během večera se jich několik vystřídá na scéně. Diváci uvidí zblízka varietní rekvizity, kouzla s hrdličkami, oheň, levitaci i sugestivní výstup sbednou smrti.

Herec a profesionální kouzelník Roman Štabrňák vytvořil představení kombinující činohru skouzlením. Svýjimkou asistentky Polákové nikdo neví, jak "kejkle" přesně fungují. Bára Poláková přitom ztvárňuje temperamentní asistentku, manželku, faráře, Štěpánku Haničincovou, učitelku a babičku. Střídá role i převleky, trochu zpěvu a akrobacie. Gejzíry kouzel, jež vyprávění doprovázejí, posouvají děj a jednotlivé triky tvoří paralelu smomentálními proměnami vztahu kouzelníka a jeho asistentky.

Představení na Ořechovku přiváží divadelní agentura Familie 14. 2. ve 20 hodin.

Předprodej vstupenek na www.divadloorechovka.cz nebo tel. 602 305 345.