Petr Konvalinka novým rektorem ČVUT

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

 V lednu jej do funkce jmenoval prezident Miloš Zeman.

Vedení školy by se měl nový rektor ujmout vúnoru. Ve funkci vystřídá prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc., kterému končí druhé volební období. Konvalinku zvolil Akademický senát ČVUT zastupující pedagogy a studenty osmi fakult a dalších součástí ČVUT. „Slibuji a chci ČVUT vést tak, aby byla moderní a prestižní technickou univerzitou na prahu 21. století," prohlásil Konvalinka.

Kdo je Petr Konvalinka? 

Třiapadesátiletý profesor byl přes osm let předsedou Akademického senátu ČVUT. Vystudoval Fakultu stavební ČVUT voboru konstrukce a dopravní stavby (1984), vzdělání si doplnil i na Českém báňském úřadu – mimo jiné vtechnice odstřelů. Od osmdesátých let na ČVUT vyučuje, vroce 2002 se habilitoval. Posledních osm let je vedoucím Experimentálního centra Fakulty stavební. Je autorem pěti skript a dvou desítek prestižních publikací, ale oboru se věnuje i prakticky; je spoluautorem patentů a spoluautorem realizovaných konstrukcí v Česku i zahraničí.

 

Fotoarchiv KPR, foto: Hana Brožková.