Přátelské setkání s velvyslanci

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

Pozvání na „glass of wine“ se starostkou Marií Kousalíkovou přijaly na čtyři desítky velvyslanců či chargé d´affaires ze států všech kontinentů.

Přátelského setkání se zúčastnili velvyslanec USA Norman Larry Eisen, velvyslanec Ruska Sergej Borisovič Kiselev, nový velvyslanec Izraele Gary Koren, z partnerských měst Prahy 6 velvyslankyně Chorvatska Ines Troha Brdar, dále zástupce Svatého stolce apoštolský nuncius Guiseppe Leanza a další.

Starostka během setkání ocenila zájem velvyslanců o přátelské vztahy směstskou částí, která se po dobu jejich mise stává krátkodobě jejich domovem. Poděkovala zejména velvyslanectví Ázerbajdžánu, Číny, Filipín, Mexika, Pákistánu a Peru za spolupráci na květinové výzdobě Prahy 6, jejímž výsledkem je finanční podpora Domova svaté Rodiny. Letošního setkání se účastnil i nový rektor ČVUT profesor Petr Konvalinka.

Novoroční setkání se šéfy zastupitelských misí a s velvyslanci partnerských měst Prahy 6, se koná od roku 2005 a napomáhá vytvářet přátelské vztahy mezi zastupitelskými úřady a naší městskou částí.

¨